ការទប់ស្កាត់អង្កររបស់ឥណ្ឌាដើម្បីលើកឡើងតម្លៃ បង្កការព្រួយបារម្ភអំពីអតិផរណាស្បៀងអាហារ

ញូដេល្លី៖ ការសម្រេចចិត្តរបស់ឥណ្ឌាក្នុងការទប់ស្កាត់ការនាំចេញអង្ករត្រូវបានគេរំពឹងថា នឹងលើកតម្លៃពិភពលោកនៃតម្លៃដើម និងបង្កឱ្យមានការកើនឡើងនៅក្នុងទីផ្សារស្រូវសាលី និងពោតដែលជាគូប្រជែង ដោយធ្វើឱ្យមានការព្រួយបារម្ភកាន់តែខ្លាំងឡើងចំពោះអតិផរណាស្បៀងអាហារ។

អាជីវករ និងអ្នកវិភាគបាននិយាយថា តម្លៃអង្ករក្នុងប្រទេសនាំចេញសំខាន់ៗ ឥណ្ឌា ថៃ វៀតណាម និងមីយ៉ាន់ម៉ា ត្រូវបានកំណត់ថានឹងឡើងថ្លៃ ដោយធ្វើឱ្យអ្នកនាំចូលអាហារទទួលរងនូវការចំណាយខ្ពស់រួចទៅហើយ ដោយសារអាកាសធាតុអាក្រក់ និងសង្គ្រាមរុស្ស៊ី-អ៊ុយក្រែន។

ប្រទេសឥណ្ឌាបានហាមឃាត់ការនាំចេញប្រភេទអង្ករ Broken Rice និងដាក់ពន្ធ ២០ភាគរយលើការនាំចេញអង្ករប្រភេទផ្សេងៗ កាលពីថ្ងៃព្រហស្បតិ៍ ខណៈដែលប្រទេសនាំចេញអង្ករដ៏ធំបំផុតរបស់ពិភពលោកមួយនេះព្យាយាមបង្កើនការផ្គត់ផ្គង់ និងធ្វើឱ្យតម្លៃក្នុងស្រុកស្ងប់ស្ងាត់ បន្ទាប់ពីភ្លៀងធ្លាក់ខ្លាំងក្លា នៃរដូវវស្សា។

លោក Phin Ziebell សេដ្ឋវិទូផ្នែកកសិពាណិជ្ជកម្ម ប្រចាំធនាគារជាតិអូស្ត្រាលីបាននិយាយថា “នឹងមានភាពតានតឹងយ៉ាងខ្លាំងលើសន្តិសុខស្បៀងនៅទូទាំងប្រទេសជាច្រើន” ។ “មូលដ្ឋានគ្រឹះជាសកលអាចឃើញការកើនឡើងបន្ថែមទៀត នៃគ្រាប់ធញ្ញជាតិ។”

តម្លៃស្រូវសាលីនៅទីក្រុងឈីកាហ្គោ បានកើនឡើងនៅថ្ងៃសុក្រ ថ្ងៃទី៩ ខែកញ្ញា ត្រៀមខ្លួនសម្រាប់ការកើនឡើងប្រចាំសប្តាហ៍ទីបីជាប់ៗគ្នា ខណៈដែលការផ្លាស់ប្តូររបស់ឥណ្ឌា និងការនិយាយអំពីការរឹតបន្តឹងរបស់រុស្ស៊ីលើការនាំចេញគ្រាប់ធញ្ញជាតិរបស់អ៊ុយក្រែន បានគាំទ្រទីផ្សារ៕ ប្រភពពី CNA ដោយ៖ សារ៉ាត

លន់ សារ៉ាត
លន់ សារ៉ាត
ខ្ញុំបាទ លន់ សារ៉ាត ជាពិធីករអានព័ត៌មាន និងជាពិធីករសម្របសម្រួលកម្មវិធីផ្សេងៗ និងសរសេរព័ត៌មានអន្តរជាតិ
ads banner
ads banner
ads banner