កសិដ្ឋានមួយស្ថិតនៅស្រុកសៀមបូកខេត្តស្ទឹងត្រែង ដាំម្នាស់ទឹកឃ្មុំនិងកែច្នៃទៅជាស្រាម្នាស់
ភ្នំពេញ៖ ផ្លែម្នាស់ គឺជាផ្លែឈើមួយប្រភេទដែលមានអត្ថប្រយោជន៍ច្រើនសន្ធឹកសន្ធាប់ដល់ សុខភាព ដូចជាបង្កើនប្រព័ន្ធភាពស៊ាំ សុខភាពផ្លូវដង្ហើម ជួយរំលាយអាហារ ពង្រឹងឆ្អឹង កាត់បន្ថយការរលាកសន្លាក់ ព្យាបាលការក្អក និងផ្តាសាយ និងការសម្រកទម្ងន់។
ផ្លែម្នាស់ ជាប្រភពសារធាតុរ៉ែដ៏ច្រើន និងត្រូវបានគេនិយមយកកែច្នៃជាទឹកម្នាស់សម្រាប់ពិសារ ហើយបច្ចុប្បន្ននេះគេក៏អាចបន្តច្នៃផ្លែឈើមួយប្រភេទនេះទៅជាស្រា ដែលមានគុណភាពផងដែរ។
ស្ថិតក្នុងខេត្តស្ទឹងត្រែង លោក សាយ ពន្លឺចិត្តៈ ដែលជាម្ចាស់កសិដ្ឋានដាំដុះម្នាស់មួយកន្លែង បានកែច្នៃទិន្ឋផលទាំងនេះ ទៅជាស្រាម្នាស់ដែលកំពុងទទួលបានការចាប់អារម្មណ៍ និងមានតម្រូវការខ្ពស់នៅលើទីផ្សារ។

លោក សាយ ពន្លឺចិត្តៈ បានរៀបរាប់ឱ្យដឹងថា ស្រានេះគឺជាផលិផលថ្មី ដែលខ្លួនចង់កែច្នៃបន្ថែម ចេញពីដំណាំម្នាស់ដែលខ្លួនបានដាំដុះចាប់តាំងពីឆ្នាំ ២០០៨ មក។ម្ចាស់កសិដ្ឋាន និងជាអ្នកកែច្នៃរូបនេះបន្តថា សម្រាប់ផលិតផលនេះ គឺយើងបានដំណើរការផលិតប្រមាណ ៣ខែហើយ និងផលិតបានប្រមាណ១ ម៉ឺន ដប ដែលជាការសាកល្បងដើម្បីស្ទាប់ស្ទង់មើលទីផ្សារ។
លោក ពន្លឺចិត្តៈ បានឱ្យដឹងទៀតថា ស្រាម្ចាស់នេះមានចំណុះ ៧៥០មីលីលីត្រ និង មានរសជាតិជូរអែមឆ្ងាញ់ ឈ្ងុយម្នាស់ហើយមេស្រាទៀតសោតក៏ខ្ញុំផលិតដោយកសិដ្ឋានខ្លួនឯងផ្ទាល់ ពោលគឺចម្រាញ់ចេញពីផ្លែម្នាស់ទឹកឃ្មុំស្រស់សុទ្ធ ១០០ភាគរយ ដោយធ្វើការបន្ទំរយៈពេលប្រាំមួយខែទៀតទើបទទួលបានស្រាផ្លែឈើប្រភេទនេះ។
លើសពីលោកក៏បានបញ្ជាក់ថា ស្រាម្នាស់នេះត្រូវបានផលិតឡើងប្រកបដោយគុណភាព និងតាមបច្ចេកទេសជំនាញពិត ដើម្បីធានាថាអតិថិជនគ្រប់ប្រភេទរបស់លោក នឹងអាចទទួលទានដោយមិនបង្កផលប៉ះពាល់ដល់សុខភាព។
លោក ពន្លឺចិត្តៈ បានឱ្យដឹងដែរថា ស្រាកែច្នៃថ្មីមួយប្រភេទនេះមានឈ្មោះថា «Honey Pinapple Wine» កំពុងត្រូវបានដាក់លក់សាកល្បងនៅលើទីផ្សារ និងទទួលបានការកុម៉្មង់ពីរាជធានីភ្នំពេញ និងខេត្តមួយចំនួន។

លោកបញ្ជាក់ថាក្នុងដំណើរការផលិត និងលក់សាកល្បងនេះ ខ្ញុំឃើញថា ទីផ្សាររបស់យើងមានទាំងតាមការលក់ផ្ទាល់ និងតាមអនឡាញ ដែលបងប្អូនភាគច្រើននៅរាជធានីភ្នំពេញ ខេត្តស្ទឹងត្រែង និងខេត្តសៀមរាបគាំទ្រ ហើយក៏មានឈ្មួញយកទៅលក់បន្ត និងលក់នៅតាមតំបន់ទេសចរណ៍ផងដែរ។
ជាមួយគ្នានេះដែរ លោក ពន្លឺចិត្តៈ ក៏បានឱ្យដឹងថា បច្ចុប្បន្នតម្រូវការផ្លែម្នាស់ស្រស់ គឺមានតម្រូវការទីផ្សារខ្លាំងខណៈលោកព្យាយាមដាំម្នាស់បន្ថែមដើម្បីបំពេញតម្រូវការទីផ្សារផង និងផ្គត់ផ្គង់ដល់ការផលិតទឹកម្នាស់ និងស្រាម្នាស់។

ទាក់ទិន នឹងការផលិតស្រាម្នាស់ លោកក៏បានឱ្យដឹងពីគម្រោងនាពេលអនាគតថា លោកចង់ផលិតស្រាប្រភេទនេះដើម្បីលក់ឱ្យបានគ្រប់ខេត្តក្រុង និងដាក់លក់នៅតាមបណ្ដាលផ្សារទំនើបនានា ពិសេសគឺអាចនាំចេញនៅក្រៅប្រទេសថែមទៀតផងដែរ៕ ដោយ៖ស្រ៊ុន សិរី វឌ្ឍនៈ